Diabetes en voeten


Aandacht voor uw voeten is belangrijk, zeker als u diabetes hebt. Een van de daarbij meest voorkomende complicaties is de diabetische voet. Hoe langer u diabetes hebt, hoe meer kans er is dat er na verloop van tijd complicaties ontstaan. Problemen aan de voeten is daar een van, net als problemen met ogen, nieren, zenuwen of bloedvaten. Gelukkig krijgt niet iedereen hier mee te maken. Bovendien kunt u zelf een heleboel doen om klachten te voorkomen.

Een diabetische voet is een lange termijn (10-15 jaar na het begin van diabetes) complicatie van suikerziekte. Het gaat hierbij om een verscheidenheid van voetafwijkingen, van overmatige eeltvorming tot het vormen van grote wonden, die slecht of niet willen genezen en kunnen leiden tot amputatie van een teen, deel van de voet of zelfs het gehele (onder)been.

Deze complicatie komt voor bij:
ongeveer 1 op de 4 diabetes patiënten
vaker zijn dit type 2 diabetes patiënten

Dit ligt aan het feit, dat type 2 diabetes patiënten vaak al jarenlang diabetes hebben zonder dat ze het weten. Dit betekent, dat zij al jaren rondlopen met te hoge bloedsuikers en dit is een belangrijke oorzaak van het ontstaan van de complicatie "diabetische voet". Mensen met Type 1 diabetes zijn vaak goed ingesteld op insuline en hebben daardoor geen hoge (of wisselende) bloedsuiker waarden. Overigens is dit geen garantie dat bij hen geen diabetische voet ontstaat! Waarom dit soms wel en soms niet gebeurt, weten we eigenlijk nog niet.Onze diabetische pedicure is lid van de brancheorganisatie Provoet en staat vermeld in het kwaliteitsregister.

Diabetische pedicure 30 minuten 30.00
       
Wij behandelen volgens afspraak!

Ook in de avonduren!

Meer informatie:
010-4826912 010-4826912

Weekend en feestdagen gesloten!

Bij ons kunt u,
* Gratis parkeren
* Pinnen
* Duo-behandelingen mogelijk
Cadeaubonnen
Wilt u iemand van uw vrienden of familiekring eens heerlijk laten verwennen! Een cadeaubon van Aquarius, voor elke gewenste behandeling is een heerlijke verrassing!